Wie zijn wij?

Chocolaterie -1912- werd in februari 2006 geopend door Anita Helsen en Marisca Scholte.

Het kleine winkeltje aan de Noorderstraat in Emmen is volledig gevuld met producten die vervaardigd worden in het atelier die op een andere locatie gevestigd is.

Anita staat meestal in de winkel. Haar Belgische achtergrond past helemaal bij dit typisch Belgische product. Anita zorgt voor de structuur in de winkel, de prachtige verpakkingen die u bij ons kunt vinden en uiteraard voor de verkoop. Af en toe staat ze ook in het atelier. Juist de afwisseling van de winkel en af en toe het atelier spreekt haar aan. Toch wordt het atelier vooral bemand door Marisca. Zij is verantwoordelijk voor de productie van al die heerlijkheden. Zij zorgt ervoor dat alle bonbons van goede kwaliteit en vers zijn wanneer ze in de winkel liggen. Haar specialiteit is het vervaardigen van de persoonlijke cadeautjes van chocolade.

Zo'n twee keer per jaar gaan Anita en Marisca naar prachtige landen als Colombia, Honduras of Bolivia om hier kennis te maken met lokale chocolatiers en hun vak. Ze geven daar workshops en delen hun recepten en kennis. Boeiende en leerzame momenten voor beide partijen. Houdt u onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws hierover.

 

Anita en Marisca doen het allemaal niet alleen. Sinds 2007 en 2019 zijn Gerda Boers en Marlies de Boed, Tess Scholte en Eleonora Helderman ons team komen versterken. Allen hebben inmiddels de liefde voor het vak van ons overgenomen. Met heel veel plezier staan ze parttime in de winkel en het atelier. Eén keer per jaar werkt het hele team samen in het atelier om alle nieuwe technieken en kennis weer te delen.